Leef ik vanuit mijn hart ?

Om meer inzicht te krijgen in jezelf volgt een grove, en uiteraard wat gekunstelde, opsomming van steekwoorden die betrekking hebben op het leven vanuit je hart of vanuit je hoofd. We denken dat angst voor de dood wellicht de grootste angst is die bestaat. Echter er ligt nog een angst onder; de Existensionele angst , anders gezegd angst om te leven. Dit is de angst om je goddelijke vonk of je diepere zijn daadwerkelijk in de vorm te integreren. De angst van je Ego om de controle los te durven laten en TAO te volgen c.q. zijn.

Hedendaags neigen we allemaal vanuit ons hoofd ons leven te leiden. We rationaliseren alles. Proberen op deze manier quasi controle uit te oefenen op ons leven.

HOOFD HART
Denken – Ratio Voelen – Intuïtie
Controle Meegaan met hetgeen dat is
Sturen Volgen
Willen Geen wensen hebben en blij zijn met wat je hebt c.q. bent
Hopen Enthousiast volgen van hetgeen op je pad verschijnt
Moeten Vanuit je eigen aard handelen, doen wat natuurlijk komt
Ego Ziel
Beredeneren Inzicht hebben in het groter geheel
Causaliteit (oorzaak en gevolg) Synchroniciteit
Angst Vertrouwen
Je eigen leven kunnen sturen Destiny, alles is door het Grotere vastgelegd, bestemming
Chaos, onrust rust
Discussie, conflict, oorlog Oordeel-loos, wetend dat het in de aard der dingen ligt
Zwaar, moeilijk, de kar trekken Moeiteloos

Als je wat meer weet over astrofysica en de opbouw van zonnestelsels en melkwegstelsels, kun je eigenlijk nooit meer geloven dat een nietig zijn, zoals de mens dat is, daadwerkelijk veel invloed kan hebben op het verloop van het grote geheel; Tao; God; the great I-am etc. .

We hebben bijv. intestinale bacterie stammen in onze darmen,die wellicht op een zelfde wijze alwetend denken te zijn. Dus vanuit hetgeen zij ervaren en zich bewust zijn. Zij zijn immers ook een levend organisme. Maar als u iets eet en diarree krijgt, en daarmee veel lichaamseigen bacteriën uitdrijft, kunnen ze denken en doen wat ze willen, maar dan verdwijnen ze uit hun wereld, door een soort tsunami.

Is dit niet vergelijkbaar met de mens t.o.v. de aarde ( gaya) of het universum ?

Wij denken, als mens, vaak dat we het enige leven zijn en al wetend. Dit tekent echter alleen onze onwetendheid. We gaan uit van onze individualiteit en ons beperkte zicht en inzicht. Daarom kunnen we het grotere geheel soms niet meer zien. Probeer eens out of the box te denken !  Kijk naar de natuur; kijk naar de sub- atomaire wereld; kijk naar de sterrenstelsels !  En zie zo je eigen beperktheid van waarnemen. Zie de gekleurde bril die je draagt. Dan weten we nog niet veel, maar raken we wellicht wat makkelijker  af van een aantal dogma’s, die ons enorm in de weg zitten.

Als je kunt leven vanuit je hart durf ik je in elk geval te beloven dat je geen zorgen meer hebt en geen stress. De ervaring van hetgeen dat is;  jouw interpretatie van het leven, is totaal anders. Je hoeft  nergens meer je best voor te doen. Je bent al perfect en gemaakt voor die specifieke taak die langzaam duidelijk zal worden. Als de tijd rijp is. Dat is wat ik de aard der dingen noem. Dit kun je niet forceren of beïnvloeden. Dat is al zo. Jij weet het alleen nog niet.

Dus er veranderd niets en toch, in jouw beleving, alles. Er ontstaat rust en berusting en iedereen doet, zonder hiervoor zijn best te doen, exact datgene waarvoor hij hier is. …… PERFECTIE……

Door het verdwijnen van stress zal de veroudering minder toeslaan, zul je helderder zijn van geest en zullen heel veel”ziektes” verdwijnen.

DENK HIER MAAR EENS OVER NA en zie onze andere blogs.

www.loovanroozendaal.nl