De Toa Te Ching geschreven door Lao Tse bezien door de ogen van Loo.

De Toa Te Ching is na de Bijbel wellicht het meest vertaalde boek ooit en is de moeder van de oosterse filosofie. Het is de beschrijving van de weg naar authenticiteit, naar het vinden van je diepe zelf, en de aard der dingen.

Woe wei is het centrale thema hierin. De kunst van het Niet-handelen; loslaten van het ego, niet ingrijpen en alles laten zijn voor wat het is. Als je dat echt snapt en kunt zijn ga je terug naar essentie en de eenvoud.

0-1: Uit het grote niets ontstaat het ene: de waarnemer.

1-2: Direct is er dan ook hetgeen wordt waargenomen.

2-3: De interactie tussen deze beiden creëert de levens-Qi en de beweging.

10.000 dingen: Daaruit ontstaat de wereld zoals we die kennen.

Wat is nu die waarnemer? Is dat, waarover ik spreek in de blog kwantumfysica, een Intern Registratie Apparaat of is het een mens met bepaalde overtuigingen en principes? Is datgene dat wordt waargenomen niet altijd gekleurd door degene of datgene dat waarneemt? Het zegt dus enkel iets over de relatie tussen de waarnemer en hetgeen dat wordt waargenomen.

Voorbeeld:

Een mug en een olifant lopen door het oerwoud. Er komt een konijntje langs gehuppeld. De mug zegt; wooh, heb je dat grote enge beest gezien met die lange oren? Nee, zegt de olifant. Hij heeft wel een heel klein pluizig bolletje gezien, maar geen groot eng beest.

Alles wordt dus waargenomen en geïnterpreteerd naar de maatstaven van de waarnemer. Het konijntje is enorm groot t.o.v. de mug, maar heel klein t.o.v. de olifant.

Dus de wereld zoals jij die beleeft is gezien door jouw bril en wordt dus volledig gecreëerd door jou zelf. Dit betekent dat jij alles bepaald in jouw wereld. Zo kun je door inzicht en het aanpassen van jouw focus (bril) dus geluk, liefde en gezondheid in je leven brengen!

Dit betekent dat alles wat is (TAO) gewoon is wat het is, maar dat het ontstaan van jouw specifieke en eigen wereld, volledig door jou wordt bestuurd en gevormd. Dit wetende wordt alles mogelijk?

Nou Pas op!!!

www.loovanroozendaal.nl