Het gaat over de ziel die uit de hemel in de aardse vorm indaalt.

De keizer (emperor) staat op zijn hemelse balkon en kijkt neer op de markt, waar de mensen hun leven leiden. Waarom doen ze zo moeilijk en waarom creëren ze zulk een lijdensweg vraagt hij aan zijn raadgevers? Dat is de manier waarop de mensen hun leven leiden die niet in het keizerlijke paleis zijn.

Het lijkt me wel leuk om ook eens naar die markt te gaan en tussen de gewone mensen te lopen en hen te helpen inzien hoe gemakkelijk het allemaal is. Dat kan heer maar u zult zich dan niet meer herinneren dat u een keizer bent. We kunnen u weliswaar helpen vanuit hier en u leiden naar het pad van geluk, maar u moet dan wel goed proberen te luisteren naar onze aanwijzingen. We kunnen dan namelijk niet meer rechtstreeks met u communiceren.

De keizer daalt met wat raadgevers af in het leven op de markt en hij geniet er erg van. Hij is echter totaal vergeten dat hij eigenlijk de keizer is en de boodschappen vanuit het keizerlijke balkon worden niet gesnapt. Hij wordt koopman en gaat trouwen en heeft dezelfde aparte zorgen als alle mensen, vanuit het balkon gezien. Hij heeft het gevoel dat er iets is, dat hij iets is vergeten, maar hij weet niet wat. En zo leeft hij zijn leven. Hij kan de weg terug naar het keizerrijk niet meer vinden. Tot hij uiteindelijk sterft en terugkeert naar het keizerlijke paleis.

Jij bent de keizer. We zijn het alleen vergeten.

Daarnaast staat de emperor voor de hart energie, voor het overzicht en voor compassie.

 

www.loovanroozendaal.nl