Photo of Loo

Loo van Roozendaal (27-09-1959) is de oprichter van het Centrum voor Oosterse &  Westerse Geneeswijzen in Oss en het beste te omschrijven als pionier.

Loo haalde  begin jaren ’80 het eerste bedrijfsfitness-contract in Nederland binnen. Begin jaren ’90 was hij één van de eerste therapeuten die medische fitness in Nederland heeft opgezet. Aangezien dit een nieuwe vorm van therapie was, in een tijd waar men een hernia-patiënt een ligkuur van zes weken voorschreef, werd het als vrij radicaal gezien. Nu is het een must in de fysiotherapie om medische fitness aan te bieden.

Eind jaren ’90 doceerde Loo Oosterse geneeskunde in Den Haag. Loo studeerde aan de Sportacademie K.A.L.O in Tilburg, heeft de opleiding Tim van de Laan Fysiotherapie in Utrecht gevolgd,  volgde aan de International Academy T.C.M. in Nijmegen Acupunctuur, volgde bij Frans Vermeulen Klassieke Homeopathie in Bloemendaal, deed Albert de Haan Iriscopie in Amsterdam en  Bioresonantie (Vega-test) bij John van Oort en Jeroen Hoogakker. Verder bestudeert Loo al meer dan 25 jaren de Oosterse – en de Westerse filosofen en de kwantumfysica en vond een rode draad, een gemeenschappelijke boodschap, een kern-waarheid. Hij heeft jarenlang, samen met één van de grondleggers van de Vegatest (John van Oort) gepionierd aan het uitbouwen van deze grenzeloze testmethode welke, naast inzicht in de fysiek, ook de energie in kaart kan brengen.